Aina tuntuu yhtä mukavalta, kun keväällä näkee ihan itse, omin silmin, ensimmäisen leskenlehden. Kyllähän niitä on jo toiset kertoneet nähneensä, mutta itse vasta tänään. Kauniit kevätsäät jatkuvat. Aurinko on paistanut koko päivän lähes pilvettömältä taivaalta. Aamulla tajusin, kuinka valoisaa jo klo 6.onkaan.

Töissä on tullut päivitettyä kalenteria ja näyttää siltä, että puuhaa piisaa. Se on oikeastaan hyvä asia. Mukä onkaan turhauttavampaa kuin toimettomana oleminen! Töitten jälkeen olin koiran kanssa lenkillä ja sen jälkeen puutarhahommissa.

Tyttären kanssa tuli rupaleltua ja huoliakin kuunneltua. Kyllä äiti on aina murheellinen lastensa ja lastenlastensa murheista. Ei siitä mihinkään pääse. Kunpa voisin olla enemmän avuksi vai riitänkö tällaisena? Kyllähän se niinkin on, että kaikkien on omat huolensa kannettava. Kun kuuntelee ja keskustelee voi auttaa aika paljon jo näillä konsteilla toista. Usein pelkkä puhuminen saa ihmisen löytämään ratkaisun ongelmaan ja toivottavasti suhteuttamaan murheensa. Kaikki ei olekaan niin kovin vakavaa!

Päivän kimallukset

  • Leskenlehti; kevään merkki
  • Rupattelu tyttären kanssa
  • Puutarhatyöt etenee