Kesäloma ohitse ja työt alkaneet! Lomapäiviin yhdistetyt kerätyt vapaapäivät tekivät lomasta normaalia pidemmän. Mutta niin se vaan menee sukkelaan. Välillä ajattelin, kun sitä touhua oli paljon, että miten oikein ehdin käydä töissä. Kyllä ehdin.

Metsässä mustikoiden ja sienten keruuta, pakastusta, säilömistä, siivoamista, liiasta tavarasta irtipäästämistä, piha- ja puutarhatöitä. Hienoa, että voimia ja mahdollisuutta puuhata kaikenlaista. Kokeilin erilaisia säilykkeiden tekoa, jotka onnistuivat mielestäni hyvin. Uskon, että tulee kaikki syötyä. Yhden salsapurkin tulen viemään tuliaisiksi tuleviin sadonkorjuujuhliin.

Niin, työt ovat alkaneet. Jotenkin olen päässyt työstressistä eroon kesän aikana. Selkä- ja niskajumit ovat poissa. Ihmeellistä! Nyt pitää olla tarkkana, että muistan tauottaa työpäiväni ja tehdä rentoutusliikkeitä, jotta eivät lihakseni kipeydy uudelleen. Se on pirullinen särky!

Kivaa päästä töihin! Varsinkin, kun niin monet ovat työttöminä tai irtisanomisen tai lomautusuhan alla. Heille kaikille toivon kärsivällisyyttä ja jaksamista sekä uskoa, että kaikki vielä järjestyy. Elämä tulee pitää kasassa niillä pelimerkeillä, joita on annettu. Ei saa antaa periksi.